Skip to content

‘How to spend it well at Christmas’ ITV Filming

Client: RDF Television West
Purpose of filming: How To Spend It Well at Christmas Series 4 (ITV series)
Date: Monday 5th October 2020
Event space: Wonderlab: The Equinor Gallery

 

Why did you choose the Science Museum?

The Science Museum is a national icon and we were absolutely delighted to have the opportunity to film there.  We knew that our audience would recognise the values and message that the museum promotes and that this would tie in neatly with what we are hoping to show in our programme.   We examined the educational values of a number of STEM toys. Filming the STEM toy test at the museum gives us the perfect backdrop to communicate how learning new knowledge through play, is vital to the wellbeing of our children and the nation.

Please describe the brief of the filming and its core goals and objectives.

Testing of 4 STEM toys.  The footage will be used within our feature on ‘STEM’ toys, as part of an episode on ‘Toys’ in the series ‘How to spend it well at Christmas with Philip Schofield’ for ITV1.

Which space at the museum did you film in and why?

WonderLab: The Equinor Gallery as this was the gallery suggested to us by the sales team.

How did the setting of the Science Museum contribute to the overall feel and purpose of the filming?

We were testing STEM toys so the location was a perfect fit.

Please give details of where the footage will be used.

The footage will be used within our feature on ‘STEM’ toys, as part of an episode on ‘Toys’ in a Christmas consumer series.

Did you feel the Science Museum was a COVID compliant venue to work in?

The Science Museum had several COVID safety measures in place, in line with Government guidelines. We were asked to provide all names and numbers ahead of the filming, for test and trace purposes. Once onsite, we were required to wear a mask at all times, and use hand sanitiser on arrival. Upon entering the lifts, there was a limit to the number of people that could occupy the lift, to ensure social distancing at all times.

Overall, we felt that the museum had successfully implemented all necessary measures to make their venue COVID compliant.

 

Client testimonial:

“It has been great working with the team at the Science Museum.  Our filming was a stress-free and enjoyable experience, and the helpful staff made a real difference to the smooth running of the day.”

Back to Top